Jubileumsboken: 400 år av kunskap

"400 år av kunskap" heter jubileumsboken som tre lärare på Rudbeckianska gymnasiet har tagit fram i samband med skolans 400-årsfirande. Även andra skribenter är delaktiga i boken.

Boken är en resa i skolutveckling från 1600-talet fram till nu. Boken är fylld med olika intressanta händelser i skolans 400 år långa historia. Författarna har letat i flera arkiv och hittat protokoll och flera andra intressanta fynd från förr som blev underlag till boken.

Boken "400 år av kunskap" är en fint formgiven bok där redaktörerna tagit på sig det enorma jobbet att dokumentera dessa fyrahundra år på ett lättsamt, populärvetenskapligt sätt. Istället för att göra det omöjliga och dokumentera “allt” har de gjort ett urval av intressanta nedslag i skolans historia, väl värda att läsa för den som är specifikt intresserad av Västerås historia eller kanske av svensk skolhistoria i allmänhet.
Hanna Andersson, recensent VLT

Läs hela VLTs recension av boken. Länk till annan webbplats.

Boken kan lånas på biblioteket och den säljs även till självkostnadspris på Rudbeckianska gymnasiet för 200 kronor.

Om du skulle vilja köpa den kan du göra det på invigningsdagen i Hallskolan eller på Rudbeckianskas öppna hus för allmänheten den 27 maj. Det går även bra att höra av sig via epost: rudbeckianska@vasteras.se eller telefon: 021-39 94 00